Groenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers Emmen

Tuintips januari

Ondanks het soms koude en gure weer in januari, is er al genoeg te doen in en om uw tuin. Hou bij guur en koud weer rekening met de bescherming van uw planten, bij mooi en zacht weer kunt u al wat voorwerk doen voor het voorjaar. Zoals het opruimen van tuin en schuur, snoeien van enkele planten en eventueel na denken over een nieuw tuinontwerp.

Snoeien in januari

  • De hele maand januari is geschikt om uw fruitbomen, struiken en planten te snoeien. Deze zijn dan alvast klaar voor het komende voorjaar. Let wel op dat u niet snoeit als het vriest, maar snoei alleen bij zacht weer.
  • Tot half januari kunt u uw druif nog terugsnoeien. Later in januari komt de sapstroom op gang en dat zou betekenen dat de plant doodbloed als u dan nog snoeit. Dit geldt ook voor o.a. de walnoot, berk, kastanje, haagbeuk en esdoorn

Beplanting en planten in januari

  • Vergeet u de kuipplanten in de winterberging niet? Deze kunnen, als het niet vriest, af en toe gelucht worden door een raam of deur te openen. Denk eraan dat u ze wel regelmatig water geeft, de kans op uitdroging bestaat.
  • Als het niet vriest kunt u ook bomen planten. Bekijk eerst van welke kant de meeste wind komt en plaats aan deze kant een boompaal. Bind deze paal vervolgens met een band aan de boom, dit voorkomt schuin groeien van de boom.
  • Schud bij hevige sneeuwval het sneeuw van de takken, dit om het breken van de takken te voorkomen.

Uw gazon in de winter

  • Als er sneeuw op uw gazon ligt, kunt u er beter niet over heen lopen. Het gras kan dan beschadigingen oplopen.
  • Laat de sneeuw gerust liggen. Dit is een goede isolatie voor uw planten.
  • Dit is ook een mooi moment om uw grasmaaier en ander tuingereedschap te onderhouden. Grasmaaien is nu toch niet nodig.

Naar het overzicht >

Tuintips winter januari

Winteractie op onze buitenverblijven!

Winteractie op onze buitenverblijven!

Profiteer nu tijdelijk van 20% korting op alle Trendhout buitenverblijven incl...

Lees Meer >

Wij leveren ook uit deze magazines

Terras & Trends tuindeco