Groenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers Emmen

Tuin laten aanleggen

Een tuin laten laten leggen door ervaren hoveniers heeft diverse voordelen. Zo wordt er gewerkt met een tuinontwerp welke op basis van uw wensen is opgesteld. Hiervoor wordt soms de expertise van een tuinarchitect ingeroepen om tot een zo goed mogelijk plan te komen. Een tuinontwerp is niet alleen op basis van uw wensen maar ook wordt gekeken naar de ligging van de tuin, welke functie de tuin krijgt en natuurlijk de kosten.

Aanleg van de tuin

Niet alleen in de ontwerpfase maakt de aanpak van een hovenier een groot verschil. Zeker ook bij het daadwerkelijk aanleggen van de tuin worden verschillen duidelijk. Niet alleen beschikken de hoveniers van Groenmaat over de juiste gereedschappen, machines en uitrusting om een tuin perfect aan te leggen ook hebben ze de ervaring en opleiding hiervoor. Doordat onze medewerkers precies weten hoe ze netjes en strak een schutting moeten plaatsen gaat dit ook snel en efficiënt en dit is voordelig voor de kosten, resultaat en duurzaamheid. Ook bestrating en een buitenverblijf, overkapping of vijver wordt door onze hoveniers professionel aangelegd. Onze klanten prijzen dan ook de hoge kwaliteit van ons werk, zoals u ook kunt lezen bij de reviews.

Vraag stellen of offerte aanvragen

Neem contact met ons op over tuinaanleg

Bomen, struiken, planten en gazon

Ons motto is: een tuin is pas een tuin als er groen in voorkomt. Bij de meeste tuinen wordt dan ook een gazon aangelegd waarvoor meestal graszoden worden gekozen, zodat er meteen een mooie grasmat is. Borders worden voorzien van stuiken en planten in het kleurpallet dat bij het ontwerp is besloten. In een goed aangelegde tuin is altijd iets te zien. Sommige planten staan vroeg in het voorjaar al in bloei en andere zijn pas in de herfst op hun mooist. De tuin verandert gedurende het seizoen. Van grote invloed hierop zijn ook bomen. Deze zorgen voor ’luchtvulling’ en loofbomen veranderen extreem gedurende het jaar. In de winter zijn ze kaal, in het voorjaar komen er frisse groene blaadjes en in het najaar kleuren de bladeren oranje/rood en vallen tenslotte af. Het groen blijft groeien en veranderen en daardoor blijft een tuin steeds verrassen. Wanneer u een tuin heeft laten aanleggen is deze vaak na enkele jaren groeien op het mooist. Daarna is het een kwestie van onderhoud om de tuin mooi te houden.

Aanleggen en onderhouden

Niet iedereen heeft de tijd of kennis om een perfect aangelegde tuin in goede staat te houden. Wanneer er geen onderhoud wordt uitgevoerd kan de mooiste tuin in verval raken en dat is natuurlijk zonde van de kosten. Groenmaat kan u adviseren in het onderhoud maar ook kunnen wij dit (deels) voor u uitvoeren. Onze onderhoudswerkzaamheden gaan van wekelijks grasmaaien tot jaarlijks snoeien en alles daar tussen.

Meer weten?

Wilt u uw ideeën bespreken of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Tuin renovatie door groenmaat

Tuin aangelegd in 2015 door Groenmaat Emmen Tuinspecialist in Drenthe

Blokhutten

Blokhutten

Wilt u een luxe, hoge kwaliteit, blokhut kopen? Groenmaat in Emmen levert duurza...

Lees Meer >

Wij leveren ook uit deze magazines

Terras & Trends tuindeco tuindeco tuindeco tuindeco tuindeco