Groenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers Emmen

Tuin laten aanleggen

Plezier beleven aan uw eigen tuin begint met een goed plan voor de tuinaanleg. Een ervaren hovenier of tuinarchitect kan op basis van uw behoeftes en de mogelijkheden die uw tuin biedt een goed doordacht tuinontwerp maken. Dit vormt de basis voor de aan te leggen tuin. Zonder plan zal een tuin nooit optimaal tot z’n recht komen.

Tuinontwerp

Bij het tuinontwerp wordt rekening gehouden met diverse factoren zoals:

  • Ligging van de tuin
  • Beschikbare ruimte
  • Het budget
  • Kindvriendelijk of puur siertuin

Uw eigen voorkeuren, zoals kleur en behoefte aan privacy zijn natuurlijk leidend in het ontwerp waar een goede tuinarchitect u ook bij zal adviseren. Bij het tuinontwerp worden naast beplanting ook sierbestrating, verlichting en schuttingen of hekwerk in het plan opgenomen.

Aanleg van de tuin

Op basis van het plan gaan de hoveniers aan de slag met de tuinaanleg. Een bestaande tuin wordt eerst leeggehaald met graafmachines en de oude tuinelementen worden afgevoerd. Vervolgens wordt de grove indeling van de bestrating en borders uitgezet en uitgegraven en wordt gestart met schuttingen en andere tuinelementen. De juiste grond wordt aangebracht en de bomen en struiken worden al gepoot. Vervolgens wordt ook de bestrating gelegd en komen de planten aan bod. Uiteraard wordt alles netjes achtergelaten en kunt u genieten van uw tuin.

Onderhoud

De ene tuin heeft meer onderhoud nodig dan de andere. De meesten mensen zorgen zelf voor het snoeien, grasmaaien en onkruid wieden, maar wie dat wil, kan ook deze werkzaamheden overlaten aan de hoveniers van Groenmaat.

Meer weten?

Wilt u uw ideeën bespreken of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!

Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen

Zit u graag in de tuin en baalt u ervan als het weer u dwingt om binnen te zitte...

Lees Meer >

Wij leveren ook uit deze magazines

Terras & Trends tuindeco