Groenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers Emmen

Boom onderhoud

Boomonderhoud is een van de meest lastige klussen in de tuin. Vanwege de grootte en omvang is het snoeien of verwijderen van een boom zonder juist gereedschap en opleiding problematisch en zelfs gevaarlijk. Niet voor niets kiezen zowel particulieren als bedrijven er meestal voor om groot boomonderhoud over te laten aan de professionele hovenier. Voor Drenthe zijn we bij Groenmaat uit Emmen en van de grootste specialisten op het gebied van boom onderhoud, snoeien en indien nodig verwijderen.

Boomonderhoud is erg belangrijk

Bomen zijn beeldbepalend voor uw tuin. Het juist onderhouden van bomen is dan ook erg belangrijk om dit beeld optimaal te houden. Bomen kunnen in verschillende vormen gesnoeid worden. Door de juiste snoeimethode zal de boom mooier groeien en bloeien. Wij beschikken over de juiste ervaring om bomen goed tot zijn recht te laten komen. Daarnaast is het van belang om dode- of onveilig hangende takken te verwijderen. Deze kunnen anders uit de boom vallen en beschadigingen of letsel veroorzaken. Ook worden bomen vaak té groot. Op enig moment is dan daarom van belang flink te snoeien zodat een boom niet teveel licht tegenhoudt of teveel afval veroorzaakt.

Vraag stellen of offerte aanvragen

Neem contact met ons op over boom onderhoud

boom onderhoud door Groenmaat Emmen

Lastig bereikbaar

Het lastige aan het onderhoud van bomen is dat het zonder het juiste materiaal lastig is de takken te bereiken. In een boom klimmen om te snoeien is zonder opleiding en klimmateriaal zelfs levensgevaarlijk! Onze hoveniers zijn speciaal opgeleid om veilig in bomen te klimmen voor onderhoudswerk en hebben hier de juiste uitrusting voor. Ook het gebruik van hoogwerkers of kranen helpt om het boom onderhoud snel en veilig uit te voeren.

Bomen vellen

Het kan voorkomen dat een boom gevaar oplevert doordat er dode takken in zitten, deze niet meer goed vast geworteld zit in de grond of omdat deze een ziekte heeft. Soms is het beter de hele boom dan te vellen. Met onze moderne en veilige materialen kunnen wij u hiermee van dienst zijn. Ook de boomstronk en wortels kunnen wij voor u verwijderen. Wij beschikken over gediplomeerd personeel die op een veilige manier de boom voor u kunnen verwijderen en afvoeren. Wanneer u niet de mogelijkheid heeft om het restafval af te voeren, dan doen wij dat ook graag voor u.

Kijkt u ook eens op onze projectenpagina voor foto’s van boomonderhoud.

boom verwijderen - in boom zagen bomen snoeien

Buitenverblijven

Buitenverblijven

Buitenverblijven Een tuin is een plek om volop van te genieten. Het frisse groe...

Lees Meer >

Wij leveren ook uit deze magazines

Terras & Trends tuindeco tuindeco tuindeco tuindeco tuindeco