Groenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers Emmen

Tuinrenovatie

De tuin zou een plaats moeten zijn om lekker te ontspannen. Op de zaterdag af en toe wat tuinonderhoud uitvoeren zoals wat snoeiwerk en grasmaaien en verder genieten van het groen. De tuin moet vooral meerwaarde voor uw woonsituatie hebben. Wanneer de tuin meer een ergernis wordt of niet voldoet aan uw wensen dan is het tijd voor een tuinrenovatie. In Emmen zijn wij een van de meest ervaren partijen om een perfecte tuinrenovatie voor u uit te voeren.

Wat is een tuinrenovatie?

Net als het renoveren van een woning, wat wil zeggen aanpassen aan nieuwe wensen en verbeteren naar nieuwe inzichten, kan ook de tuin worden gerenoveerd. Het verschil van een renovatie ten opzichte van een tuinaanleg is dat bij een tuinrenovatie meestal een deel van de huidige tuin blijft behouden. Is er bijvoorbeeld nog een mooie blokhut dan kan deze blijven staan of verplaatst worden naar een andere plek. Zijn de schutingen of hagen nog in goede staat? Dan blijven deze ook meestal staan. Dat bespaard uiteraard flink op de kosten van de tuinrenovatie. Straatwerk kan worden hergebruikt voor nieuwe terrassen of aangevuld met andere moderne betrating. Struiken, gras en beplanting worden in de meeste gevallen vervangen bij een tuinrenovatie. Deze zijn vaak verwilderd of overwoekerd met onkruid. Bomen worden soms gekapt maar wanneer deze goed passen in het nieuwe tuinontwerp kunnen deze ook blijven staan bij een tuinrenovatie. Uiteraard ligt dit allemaal aan het plan dat voor de renovatie wordt gemaakt op basis van uw wensen en budget.

Onze ervaringen

Als hoveniersbedrijf in Emmen zijn wij gespecialiseerd in het renoveren van bestaande tuinen. We hebben in de afgelopen jaren dan ook tientallen tuinrenovaties mogen uitvoeren in heel Drenthe. Hieronder kunt u enkele van deze projecten bekijken met foto’s erbij.

Kosten van de tuinrenovatie

Elke mooie tuin begint met een goed plan. Ook wanneer diverse elementen van de huidige tuin blijven bestaan moet er eerst een tuinontwerp worden gemaakt. De kosten zullen op basis van het plan duidelijk worden. Zonodig kan het plan nog wat worden aangepast als de kosten niet in het budget passen om de renovatie toch te kunnen uitvoeren. Ook kan het plan in fases worden uitgevoerd om de kosten te spreiden. Bijvoorbeeld in najaar en voorjaar. Dat komt ook goed uit met het planten van de verschillende gewassen.

Uw tuin laten renoveren?

Neem contact met ons op over een tuinrenovatie

Alles in eigen beheer

Als hoveniersbedrijf kunnen we uitraard alle facetten van uw tuinrenovatie zelf realiseren. Ook de bestrating van terrassen en paden kunnen we herstellen of aanpassen. Misschien wilt u ook een moderne of terrasoverkapping of veranda. We kunnen samen met u in een handomdraai uw perfecte buitenverblijf ontwerpen als onderdeel van de nieuwe tuin. Het leveren van de bomen, struiken en beplanting verzorgen we uiteraard ook en indien gewenst kan ook een tuinman van Groenmaat het tuinonderhoud verzorgen.

Tuinrenovatie door groenmaat

Tuinrenovatie in de gemeente Emmen en wijde omgeving

Wij kunnen u in de gehele regio van Erica, Zweeloo, Barger-Compascuum, Weerdinge, Odoorn, Roden, Dalen, Assen, Exloo, Valthe, Oosterhesselen, Nieuw-Amsterdam, Borger, Emmer-Compascuum, Coevorden, Westerbork, Hoogeveen, Meppel, Klazienaveen, Sleen en Schoonebeek van dienst zijn met  uw perfecte tuinrenovatie. Ook als u in een andere plaats woont kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met ons opnemen.

Tuinrenovatie als onderdeel van een totale verbouwing

De tuin wordt steeds meer betrokken bij de woning. Steeds meer is een tuinrenovatie een onderdeel van de totale verbouwing van het huis. Zo wordt behalve de woonkamer, keuken of badkamer, ook de tuin opgeknapt. Een serre, overkapping of moderne tuinkamer met goed gekozen planten zorgen ervoor dat u het jaar door kunt genieten van de tuin. Daarbij kunnen ook nieuwe ideeën op een verrassende manier worden gecombineerd met al aanwezige elementen, zo wordt de tuin echt een onderdeel van het woongenot! 

Vraag stellen of offerte aanvragen

Neem contact met ons op over een tuinrenovatie

Tuinaanleg in Emmen drenthe Tuinaanleg voor Emmen en omgeving Grote steiger aan het water in de Rietlanden Emmen Tuin laten ontwerpen in Emmen

Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen

Zit u graag in de tuin en baalt u ervan als het weer u dwingt om binnen te zitte...

Lees Meer >

Wij leveren ook uit deze magazines

Terras & Trends tuindeco tuindeco tuindeco tuindeco tuindeco