Groenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers Emmen

Tuinrenovatie

De tuin zou een plaats moeten zijn om lekker te ontspannen. Op de zaterdag af en toe wat tuinonderhoud uitvoeren zoals wat snoeiwerk en grasmaaien. Maar de tuin moet vooral meerwaarde voor uw woonsituatie hebben. Wanneer de tuin meer een ergernis wordt dan is het tijd voor een tuinrenovatie.

Wat is een tuinrenovatie?

Net als het renoveren van een woning, wat wil zeggen aanpassen aan nieuwe wensen en verbeteren naar nieuwe inzichten, kan ook de tuin worden gerenoveerd. Het verschil met een tuinaanleg is dat bij een tuinrenovatie meestal een deel van de huidige tuin blijft behouden. Is er bijvoorbeeld nog een mooie blokhut dan kan deze blijven staan of verplaatst worden naar een andere plek. Zijn de schutingen of hagen nog in goede staat? Dan blijven deze ook meestal staan. Dat bespaard uiteraard flink op de kosten van de tuinrenovatie. Straatwerk kan worden hergebruikt voor nieuwe terrassen of aangevuld met andere moderne betrating. Struiken, gras en beplanting worden in de meeste gevallen vervangen bij een tuinrenovatie. Deze zijn vaak verwilderd of overwoekerd met onkruid. Bomen worden soms gekapt maar wanneer deze goed passen in het nieuwe tuinontwerp kunnen deze ook blijven staan bij een tuinrenovatie.

Onze ervaringen

Als hoveniersbedrijf in Emmen zijn wij gespecialiseerd in het renoveren van bestaande tuinen. We hebben in de afgelopen jaren dan ook tientallen tuinrenovaties mogen uitvoeren in heel Drenthe. Hieronder kunt u enkele van deze projecten bekijken met foto’s erbij.

Kosten van de tuinrenovatie

Elke mooie tuin begint met een goed plan. Ook wanneer diverse elementen van de huidige tuin blijven bestaan moet er eerst een tuinontwerp worden gemaakt. De kosten zullen op basis van het plan duidelijk worden. Zonodig kan het plan nog wat worden aangepast als de kosten niet in het budget passen om de renovatie toch te kunnen uitvoeren.

Uw tuin laten renoveren?

Neem contact met ons op over een tuinrenovatie

Alles in eigen beheer

Als hoveniersbedrijf kunnen we uitraard alle facetten van uw tuinrenovatie zelf realiseren. Ook de bestrating van terrassen en paden kunnen we herstellen of aanpassen. Misschien wilt u ook een moderne of terrasoverkapping of veranda. We kunnen samen met u in een handomdraai uw perfecte buitenverblijf ontwerpen als onderdeel van de nieuwe tuin. Het leveren van de bomen, struiken en beplanting verzorgen we uiteraard ook en indien gewenst kunnen we ook het tuinonderhoud verzorgen, nadat de realisatie is afgerond.

Tuinrenovatie door groenmaat

Ook bij u in de buurt

Wij kunnen u in de gehele regio van Erica, Zweeloo, Barger-Compascuum, Weerdinge, Odoorn, Roden, Dalen, Assen, Exloo, Valthe, Oosterhesselen, Nieuw-Amsterdam, Borger, Emmer-Compascuum, Coevorden, Westerbork, Hoogeveen, Meppel, Klazienaveen, Sleen en Schoonebeek. van dienst zijn met tuinrenovatie.

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor een tuinrenovatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Tuinrenovatie als onderdeel van een totale verbouwing

De tuin wordt steeds meer betrokken bij de woning. Steeds meer is een tuinrenovatie een onderdeel van de totale verbouwing van het huis. Zo wordt behalve de woonkamer, keuken of badkamer, ook de tuin opgeknapt. Daarbij kunnen ook nieuwe ideeën op een verrassende manier worden gecombineerd met al aanwezige elementen, zo wordt de tuin echt een onderdeel van het woongenot!

Vraag stellen of offerte aanvragen

Neem contact met ons op over een tuinrenovatie

Tuinaanleg in Emmen drenthe Tuinaanleg voor Emmen en omgeving Grote steiger aan het water in de Rietlanden Emmen Tuin laten ontwerpen in Emmen

Buitenverblijven

Buitenverblijven

Een tuin is een plek om volop van te genieten. Het frisse groen van beplanting, ...

Lees Meer >

Wij leveren ook uit deze magazines

Terras & Trends tuindeco