Groenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers EmmenGroenmaat hoveniers Emmen

Tuintips februari

Het is alweer februari, de dagen worden langer en de temperatuur kan stijgen. Mooie tijd om dus weer in de tuin aan het werk te gaan. Let wel op dat het nog steeds flink kan vriezen in februari, dus houd de bescherming tegen vorst en sneeuw in de buurt.

Wat kunt u allemaal doen in uw tuin in februari:

Reparatie en onderhoud

Tijdens de droge dagen heeft u mooi tijd om uw materiaal, schuttingen, hekwerken en pergola’s te onderhoud en eventueel te repareren. Zorg bijvoorbeeld altijd voor scherp gereedschap, leg losliggende tegels vast of verf uw pergola.

Beplanting

  • In deze tijd is uw tuin leeg en kaal, maar u kunt eenvoudig en snel uw tuin wat opfleuren. Door het planten of het in bakken plaatsen van narcissen, tulpen of hyacinten geeft u snel uw tuin een vrolijke aanblik.
  • Kijk uw kuipplanten na en geef ze een beetje water, het duurt niet lang voordat ze weer naar buiten kunnen
  • Als u nu planten plant, let dan op dat u ze in de gaten houdt en af en toe water bijgeeft. Door het opwarmende weer zullen de planten snel aan gaan slaan als ze gepoot worden.
  • Bloeiende bloembollen die binnen staan, kunnen als ze uitgebloeid zijn in de tuin geplant worden. Laat het groen wat er nog aan zit er wel eerst aanzitten, verwijder dit pas als het echt afgestorven is.

Overige tips

  • Dit is de laatste maand dat u uw heesters en andere struiken kunt snoeien, doet u dit later dan zullen ze in de zomer niet op zn mooist zijn.
  • Laat uw gazon nog met rust. Alleen als er plassen op staan kunt u door met een vork of riek in de grond te prikken het water weg laten lopen.
  • Hang nu de nestkastjes op als u dit wilt. Ook kunt u de vogels en dieren nog bijvoeren, hierdoor gaan ze ook niet aan uw planten of bollen zitten. Stop met bijvoeren als het niet meer vriest of als de sneeuw weg is.
  • Ruim uw bestrijdingsmiddelen op, gooi weg wat niet meer houdbaar is.

Naar het overzicht >

Tuintips winter februari

Blokhutten

Blokhutten

Wilt u een luxe, hoge kwaliteit, blokhut kopen? Groenmaat in Emmen levert duurza...

Lees Meer >

Wij leveren ook uit deze magazines

Terras & Trends tuindeco